Агенција за посредување при вработување

Доколку сте медицинска сестра или медицински техничар и сакате да работите во Германија со македонски пасош, вие сте на вистинското место.

Kонтакт
Banner
Why Choose Us

Вашата шанса за успех е кај нас!

Дознај повеќе за нас

Реномирана агенција за посредување за работа во странство “Idee Kompani” нуди можност за работа во клиники во Германија за медицински сестри и техничари со и без признавање на диплома.

Дознај повеќе

Што добивате од нашата соработка?

Минимална бруто плата од 2700 Евра не вклучувајќи работа за празници, викенди и трета смена, платен годишен одмор од 30 дена и многу повеќе.

Целата процедура е бесплатна и агенцијата ги превзема сите трошоци за трансфер до Германија.

Дознај повеќе

Прашалник

Најчесто поставувани прашања

01. Кои се вашите обврски и задачи?

 • Перманентна грижа за пациентите
 • Работа во смени
 • Протоколирање на извршената нега
 • Подготвеност за тимска работа
 • Пријателски односи со клиничкиот персонал, пациентите и нивните фамилии

02. Кои услови треба да ги исполните?

 • Завршено средно медицинско училиште
 • Меѓународен сертификат за завршен Б2 курс по германски јазик (Telc или Goethe)
 • Положен државен испит
 • Доказ за работно искуство би се сметал за предност

03. Што нуди нашата агенција за идните кандидати?

 • Олеснување во преговорите со идниот работодавец
 • Хоспитација (еден до два дена) вклучувајќи ги патните трошоци од Македонија до Германија и обратно
 • Бесплатно сместување за време на хоспитацијата
 • Посредување во процесот на целосна интеграција во Германија (здравствено осигурување, пријавување во општина, отварање на банкарска сметка, барање на долгорочно сместување...)

04. Што нуди идниот работодавец?

 • Договор за работа од една година (6 месеци пробно време) со можност за продолжување на неопределен временски период
 • Помагање при признавање на диплома
 • Сместување во заедница
 • Целосна обука на идните вработени
 • Минимална бруто плата од 2700 Евра не вклучувајќи работа за празници, викенди и трета смена
 • Платен годишен одмор од 30 дена
 • Премија за Божиќ и премија за одмор
 • Одлична работна атмосфера
Стапете во контакт денес

Контактирајте нé

Доколку сте заинтересирани испратете то вашето CV на Гермаски јазик на нашата е-mail адреса.

Контакт информации

+49 172 984 6178 (WhatsApp)
+49 172 984 6178 (Viber)
+389 78 223 897
info@ideede.com